Aktuellt

Utgivning

Ahrvids fantastiska diversekalender

Medlemmars hemsidor

Länkar

Bildarkiv

Hem

Oliver Twist-priset 2017 till Cecilia Wennerström

 

Vid en ceremoni i Oscars församlingssal i Stockholm den 21 april 2017 tilldelades författaren, förläggaren och musikern Cecilia Wennerström utmärkelsen Oliver Twist-priset som utdelas varje år av den lilla författarföreningen Novellmästarna.

Egentligen skulle priset ha utdelats vid föreningens årsmöte i februari men den snillrika juryn, tillika prisutdelarna Kjell E. Genberg och Helena Sigander, kom på att det inte var lång tid kvar till hennes 70-årsdag och beslöt att skjuta evenemanget till denna högtidliga afton. Gott spionarbete ledde oss till födelsedagsfesten där inspirerade tal hölls och priset, bestående av en dosa oliver och en påse Twist (dagen till ära utbytt mot en stor förpackning på plastburk) samt ett inramat diplom med den välformulerade prismotiveringen: Efter skarpt övervägande har Novellmästarna bestämt att tilldela Cecilia Wennerström årets Oliver Twistpris 2017 f ör att på Wela Förlag gett ut samlingar av goda författare och därmed främjat novellkonsten.

När den storslagna ceremonin var överstökad citerades titeln på en av de böcker Cecilia gett ut på sitt Wela Förlag. Den heter Livet är en sexuellt överförd sjukdom som alltid slutar med döden. Överlämnarna vände sig då till publiken med en förhoppning om att den sjukdomen skulle bli långvarig för firarna i lokalen samt att Cecilia skulle överleva dem alla.

 
kontakt med novellmästarna | webmaster