Aktuellt

Utgivning

Ahrvids fantastiska diversekalender

Medlemmars hemsidor

Länkar

Bildarkiv

Hem

Medlemmars utgivning (senaste överst)

När amerikanska underrättelsetjänsten CIA vill testa Sveriges kuppförsvar i oroliga tider med krig i Europa, kanaliserar man avsevärda summor via ett stort amerikanskt medieföretag till svenska högerextremistiska organisationer. Uppdraget är att sätta Sverige på knä genom en välplanerad serie av attacker mot infrastrukturen. CIA inser försent att kuppmakarna är betydligt mer kompetenta än man trott och försöker dra i handbromsen, men det är för sent. En rad attentat mot centrala mål stänger i stort sett ner stora delar av Stockholm och Mälardalen. Regeringen evakueras och den militära beredskap som finns aktiveras, men det är svårt att arbeta med utslagna kommunikationer.

TROJAN

Av Ulf Broberg

Arx förlag 2024

ISBN 978-91-88893-60-4

Noveller av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Kjell E. Genberg, Pia Lindestrand, Lena Köster, Niki Loong, Richard Nordström, Helena Sigander och Cecilia Wennerström.

Redaktörer: Helena Sigander, Ulf Broberg och Kjell E. Genberg

Novellmästarna fyller 20 år 2024 och detta firas med en samling om 23 spännande, roliga och tänkvärda noveller, de bästa berättelserna ur våra tidigare antologier Norr om det normala (2017), Söder om det sannolika (2020), Väster om det väsentliga (2023) samt Öster om det önskvärda (2024).

I ALLA VÄDERSTRECK

Av Novellmästarna

Apec Förlag 2024

ISBN  978-91-89863-08-8 , 316 sid

Omslagsbild: Cecilia Wennerström
När Gunilla Björling anmäler 17-åriga dottern Johanna försvunnen blir det ett ärende för Kenneth Klintman och Lisa Norén vid Uppsalapolisens krimjour. De upptäcker kopplingar som gör att de tar kontakt med kollegorna på narkotikapolisen och får klart för sig att man tror att ett nytt kriminellt nätverk har etablerat sig i staden. Samtidigt pågår utgrävningar av mycket gamla gravar i Gamla Uppsala, och där hittar man skelettdelar från en nyligen död människa. Finns det ett samband med narkotikahandeln? ”Benhögen” är den fjärde delen i serien om de tre poliserna Kenneth Klintman, Lisa Norén och Katarina Solberg.

BENHÖGEN

Av Ulf Broberg & Kjell Genberg

Word Audio Publishing 2024
ISBN 9789180008433

När amerikanska underrättelsetjänsten CIA vill testa Sveriges kuppförsvar i oroliga tider med krig i Europa, kanaliserar man avsevärda summor via ett stort amerikanskt medieföretag till svenska högerextremistiska organisationer. Uppdraget är att sätta Sverige på knä genom en välplanerad serie av attacker mot infrastrukturen. CIA inser försent att kuppmakarna är betydligt mer kompetenta än man trott och försöker dra i handbromsen, men det är för sent. En rad attentat mot centrala mål stänger i stort sett ner stora delar av Stockholm och Mälardalen. Regeringen evakueras och den militära beredskap som finns aktiveras, men det är svårt att arbeta med utslagna kommunikationer.

TROJAN

Av Ulf Broberg

Vibery Audiobooks

ISBN 9789189885509

På Storholmen arrangerar Barbro Franzén frigörande dans för tre väninnor. I dansen kommer de i kontakt med både sina goda och onda sidor. Nya och gamla konflikter mellan vännerna blossar upp. Till en del bottnar det i vännernas relation till en präst, som under sin livstid hade ohederliga avsikter både med kvinnor och kyrkans egendom. 

Något skumt pågår. Kan det höra ihop med att en kvinna reser bort men aldrig kommer fram till ett resmål? 
När en bil hittas med två döda ungdomar bältade i baksätet, nedanför ett stup på Lidingölandet, startar sjöpolisen en utredning under ledning av kommissarie Maggan Loman. Storholmen blir centrum i en komplicerad mordhistoria. 

VARFGÖR FRÅGAR DU NTE ROSIE?

Av Helena Sigander

Arx förlag

ISBN 9789188893598

 

Året är 1899. En död ung man spolas i land i en vik i Vänern. Zackeus Holmlund som studerat polisarbete i Frankrike och vars nymodiga tankar gjort honom omöjlig i Stockholm, anställs i Karlstad. Han sätts på fallet när det visar sig att ynglingen inte drunknat utan dött av ett yxhugg i huvudet.

Utredningen av mordet visar på ett händelseförlopp som inbegriper en upprorsunge mot den svensknorska unionen och ställer till oreda i tre nationer och dessutom ger Sveriges nystartade underrättelsetjänst huvudvärk.

MEDAN MOLNEN MÖRKNAR

Av Kjell E. Genberg

Inläst av Håkan Söder

Vibery Audiobooks 2023 10 tim 24 min

ISBN 9789189846647

SOM AGNAR FÖR VINDEN

En kraftig explosion i centrala Hudiksvall. Bland de som omkommer i attentatet identifieras en känd förbrytare och polisen anar att det var han som var måltavlan. Spåren leder till en gruppering med narkotikaanknytning och allt leder till en våldsam konfrontation och en slutstrid som påverkar Katarina personligen och får henne att tvivla på att hon valt rätt yrke. Den tionde och sista delen i serien om X-gruppen når till slut en klimax och en oväntad upplösning. Samtidigt släpps den hämndlystna kvinnan som försökt ta över kommissarie Katarina Solbergs liv ur fängelse. Katarina förstår att nu måste hon hela tiden se sig över axeln. Hela serien här!

Av Kjell E. Genberg

Arx förlag 2023

ISBN 9789188893451

ATTENTATET

"Detta är en helt nyskriven thriller med Rysslands krig mot Ukraina i centrum. Boken är allvarlig men trots det har jag lekt med de element som förekommer i James Bond-filmer och spionthrillers. I ett meddelande till mig skriver den utmärkte inläsaren Patrik Airosto att boken är den mest spännande han läst in men samtidigt den svåraste på grund av namnen på människor och platser. "


Av Kjell E. Genberg

Inläst av Patrik Airosto
Vibery Audiobooks 2023


ISBN 9789189846401

TA DIG EN TITT PÅ LIKET! 21 dödliga berättelser och ett författarliv

21 noveller i en samling och en gedigen presentation av Kjell E. Genberg (född 1940), en av landets mest produktiva författare.

Av Kjell E. Genberg

Presenterad av Johan Wopenka

Aleph Bokförlag, 2023

ISBN 9789187619649

BULT

Den här boken som kom ut 1993 firar alltså 30-årsjubileum i år. Den kufiska titeln kommer av att en bultpistol används och att historien också handlar om sprittillverkning där mäsken är viktig. I Kjell Genbergs vilda hemland Hälsingland kallades denna ingrediens för bult.
Den tidiga morgonpromenaden blir en promenad hon aldrig ska glömma. När hon passerar Riksskatteverkets parkeringsplats ser hon en död kropp som för evigt bränner sig fast i hennes medvetande.
De unga poliserna på spaningsroteln kommer snabbt fram till att detta och andra mord hänger samman och är en ingång i en härva av grov och organiserad brottslighet.

Av Kjell E. Genberg
Inläst av Ulf Wahlberg
Vibery Audiobooks 2023
ISBN 9789189812819, 11 tim
DÖDEN PÅ TURNÉ

Peter "Stumpen" Andersson är frontman i ett band som lirar svängig countryrock. De är stora nog för att få åka på folkparksturné, men inte tillräckligt stora för att bli feta på gagen. Peter och bandkompisarna vill nå nästa nivå och få ett större genomslag. Musikmässigt såväl som ekonomiskt.
Bandet skaffar sig en ny manager och det verkar, till slut, som att saker är på väg att hända för grabbarna och tjejerna... men turnélivet är inte alltid enkelt och kantas ibland av tragedier.
"Döden på turné" är en deckare som tar plats runtom landets folkparker. På väg från en sådan råkar en äldre man bli påkörd av turnébilen. I stället för att ringa polisen bestämmer sig föraren för att gömma liket.

Av Kjell E. Genberg
Inläst av Ulf Wahlberg
Vibery Audiobooks 2023
ISBN 9789189812642, 4 tim 15 min
Finns som e-bok hos Vibery sedan 2021: ISBN 9788726710960

HIMLEN VILL INTE VÄNTA

Volym nummer 9 i X-gruppens historia. Dock bör volym 8 och 9 avnjutas ihop och i rätt ordning. Den centrala berättelsen handlar om kommissarien Katarina Solbergs faster och hennes tragiska öde i ett ”witness protection program”. En yrkesmördare är på väg till Gnarp i Sverige och fasterns liv är i fara.

Av Kjell E. Genberg

Arx förlag 2023

ISBN 978-91-88893-44-4

BENHÖGEN

När Gunilla Björling anmäler 17-åriga dottern Johanna försvunnen blir det ett ärende för Kenneth Klintman och Lisa Norén vid Uppsalapolisens krimjour. De upptäcker kopplingar som gör att de tar kontakt med kollegerna på narkotikapolisen och får klart för sig att man tror att ett nytt kriminellt nätverk har etablerat sig i staden, men lyckats hålla sig under polisens radar. Samtidigt pågår utgrävningar av mycket gamla gravar i Gamla Uppsala, och där hittar man skelettdelar från en nyligen död människa tillsammans med de ursprungliga som grävts ut. Finns det ett sambandmed narkotikahandeln?

Av Ulf Broberg & Kjell E. Genberg

Arx förlag 2023

ISBN 978-91-88893-51-2

JAS-PLANEN

Två vakter spelar kort och dricker öl. De är så uppslukade av kortspelets spänning att de inte lägger märke till ett rån som sker i lokalen som de är betalda för att skydda. Det ska visa sig att just det misstaget kommer att leda till en kaotisk och hemsk händelsekedja som innefattar attentat, mord och hela nationens säkerhet.

Av Kjell E. Genberg

Inläst av Örjan Blix

Ljudbok 5 tim 42 min

Vibery Audiobooks 2023

ISBN 9789189812284

RALLARLIV

Kjell E. Genberga magnifika epos Rallarliv om en viktig period i vår svenska historia, slutet av 1800-talet då stora delar av det svenska järnvägsnätet bygdes. Rallarna, som utförde arbetet hade ett tungt och farligt jobb och var inte alltid så populära där de drog fram mellan småsamhällen efterhand som banan byggdes ut. Allt skildrat i Kjell E. Genberg episka svit om 12 romaner; Rallarliv. Våren 2023 som e-böcker på Saga Egmont.

Alla 12 delar här!

Av Kjell E. Genberg

E-böcker på Saga Egmont 2023

Första utgåvan:
Boknöje AB, 1993.

MANNEN PÅ HAVETS BOTTEN

Ett lik trålas upp av en fiskebåt utanför Blekingekusten. Det som till en början ser ut som en vanlig drunkningsolycka, blir snart föremål för en mordutredning. Ett rep är knutet kring likets fot, och halsen är svårt tilltygad med sår.

Kriminalassistent Christian Carlsson sätts på fallet. Han är helt grön på jobbet, men får här en chans att bevisa sin kompetens för sina äldre och mer väderbitna kollegor.

Men fallet visar sig vara betydligt svårare än vad han till en början trott...

Av Kjell E. Genberg/ ljudbok

Inläst av Ulf Wahlberg

Vibery Audiobooks 2023

ISBN 9789189812161, 5 tim 24 min

SORGEN EFTER LINDA
ARNE LINDROOS SISTA UTREDNING

Detta är den nionde och avslutande boken om poliserna på rikskriminalen, Säpo och Uppsalapolisen. Det är också polisinspektör Arne Lindroos sista fall innan pensioneringen.

Som i alla författarnas polisromaner är händelserna i Sorgen efter Linda skrämmande, initierade och i stor utsträckning farligt nära verkligheten. Romanen börjar med en trettonårig flickas självmord i Fyrisåns mörka vatten. Flickan är deprimerad och desperat efter att ha blivit sexuellt utnyttjad. I flickans kläder hittar polisen en lapp med ett meddelande som för tankarna till grooming.
Lindroos sista fall blir inte det lugna slutet på en poliskarriär utan som skadeskjuten polisinspektör får han gipsad följa dramats blodiga upplösning.

Av Ulf Broberg & Peter Lundström

Arx förlag 2023

ISBN 9789188893505

MORDSKEN ÖVER STORHOLMEN

Vid ett brutalt rån i en juvelerarbutik i Stockholm skjuts ägaren ihjäl och butiksbiträdet misshandlas så grovt att hon senare avlider. Dådet förblir dock olöst, ett kallt fall.

Tjugotre år senare förflyttas handlingen till den idylliska skärgårdsön Storholmen utanför Lidingö. En narkotikapolis hyr ett hus på ön inför ett hemligt spaningsuppdrag. Ett mystiskt självmord inträffar och sjöpolisen med kommissarie Loman kopplas in på fallet.
Nu utspelas en intrig med nya mord, kriminalitet och droger bland den ”städade ” lidingöungdomen.

Storholmarnas paradis förmörkas av misstänksamhet. En fråga som aldrig ställts tidigare blir: vem är du egentligen?

Av Helena Sigander

Arx förlag 2023

ISBN 9789188893499

HÄMNAREN

Johan Hellgren från Delsbo tar sig till West Occident 241, där han tar namnet Benji Hogg.

Sveriges främste deckarförfattare Kjell E. Genberg, som hittills har gett ut över 300 böcker, har här lyckats skapa en på en gång nagelbitande och oförutsägbar historia om hämnd.

Benji har nämligen bara en ledstjärna: att omintetgöra den man som mördade hans mor.

Tidigare utgiven som Hämnaren från Tellus

HÄMNAREN Av Kjell E. Genberg

Inläst av Örjan Blix

Vibery Audiobooks 2023

ISBN 9789189812239, 5 tim 34 min

kontakt med novellmästarna | webmaster