2020

Novellmästarnas e-böcker på Saga Egmont

DET ALLSEENDE ÖGAT ÄR SLUTET

Av Novellmästarna - Saga Egmont e-bok 2020 - ISBN 9788726711394

När det allseende ögat blundar suddas gränserna ut och låter sådant hända som ingen trott var möjligt. Löpare slår världsrekord i rymden, utländska makter tillåts infiltrera svensk underrättelsetjänst - och världens mäktigaste man befinner sig i sitt livs största kris. Dessutom får vi återigen stifta bekantskap med Uppsalapolisens Lisa Norén och Kenneth Klintman, vars senaste uppdrag tar en minst sagt oväntad vändning. Spänningen är olidlig – och alldeles, alldeles underbar.

'Det allseende ögat är slutet' är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

År 2004 förenades ett urval av Sveriges främsta författare för att främja novellskrivandets konst. De ursprungliga medlemmarna var då Olov Svedelid, Kjell E. Genberg, Bertil Falk och Ulf Durling, men flertalet nya medlemmar och hedersmedlemmar har bidragit till novellskrivandet genom åren. Den senaste samlingen innehöll noveller från medlemmarna Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Pia Understrand, Niki Loong, och Cecilia Wennerström och ordförande Helena Sigander.

Den 20 november 2020 släppte Saga Egmont en rad e-böcker, skrivna och sammanställda av Novellmästarna. Böckerna har tidigare varit utgivna av Wela Förlag vars katalog köpts upp av det stora danska förlaget.

OCH JORDEN SNURRAR VIDARE

Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711370, 231 sid. e-bok
 
 
 
Har du någon gång funderat över hur mänsklighetens framtid kan tänkas se ut? Eller om aliens faktiskt redan besökt vår planet i smyg? I denna sci-fi- och fantasydoftande novellsamling får vi vara med och uppleva flera möjliga scenarion. Här får invaderande kolonisatörer smaka på sin egen medicin och en ensam upptäcktsresande råkar i trubbel. Dessutom får läsaren en inblick i hur framtida semesterdilemman kan tänkas se ut. Rymdresa eller solsemester – vad väljer du?
”Och jorden snurrar vidare" är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Pia Lindestrand, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

FOLKSTYRE, BLINDSTYRE


Av Novellmästarna - Saga Egmont e-bok 2020 - ISBN 9788726711462


I politikens förunderliga värld är det mycket som döljs under ytan. Här får vi möta spionen som bara en litterär agent kunde överlista, fången som hjälpt svenska staten mörda en ambassadör och morbrodern som i ett svep gav sig på både en välkänd politiker och hans fönsterruta. Det bäddar för läsning fylld med listiga lösningar och spännande vändningar - och en viss portion humor i form av den mänskliga faktorn.
"Folkstyre, blindstyre" är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Olov Svedelid, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

LIVET – EN SEXUELLT ÖVERFÖRD SJUKDOM SOM ALLTID SLUTAR MED DÖDEN


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711493


I livet finns det bara en sak som vi kan vara helt säkra på: förr eller senare tar det alltid slut. Har man otur så inträder döden dessutom mycket tidigare än man hade tänkt. För den som ska ta en människa av daga är möjligheterna nästintill oändliga -- något som läsaren verkligen får erfara i dessa tio berättelser. Här kastas vi omedelbart in i ett triangeldrama och får sedan uppleva hur det kan gå när en seriemördare går på dejt. Att skenet bedrar visar sig också när en gammal dam utsätts för bedrägeriförsök -- och en maka faller tragiskt offer för sin egen misstänksamhet.
'Livet -- en sexuellt överförd sjukdom som alltid slutar med döden' är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Björn Hellberg, Niki Loong, Bodil Mårtensson, Helena Sigander och Ulla Trenter.

HUS OCH HEM ELLER HU, SÅ HEMSKT


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711455, e-bok


Borta bra men hemma bäst – så lyder det välkända ordspråket. Men skenet bedrar! Egentligen är hemmet faktiskt en av de absolut farligaste platserna att befinna sig på. Olyckor och annat hemskt händer så lätt - särskilt efter ett par snaps på en kräftskiva. Och allra säkrast är det nog att inte gå till sängs som ovänner, för man vet aldrig vad som kan ske under nattens gång. Fråga bara Edvin Andersson vad som hände med hans Astrid...
'Hus och hem eller Hu, så hemskt' är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Marianne Jeffmar, Niki Loong, Helena Sigander, Olov Svedelid, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

FÖRGIFTAD EVIGHET


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711356 , e-bok


Världen är inte ond, men den är inte heller god. Det som sker, det sker, och som människor gör vi bara vårt bästa för att ta oss igenom tillvaron. En del vill göra skillnad medan andra tar vad de vill ha, utan en tanke på vad det kostar. Ändå är vi alla på väg åt samma oundvikliga håll. Ser den stora evigheten annorlunda ut, beroende på vem det är som anländer? Kanske blir det i slutändan samma destination för lurendrejaren och mördaren, som för den kärleksfulla modern som förlorat allt hopp. Kanske är det bara så att det som sker, det sker - i all evighet.
'Förgiftad evighet' är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

FULL FART MOT DET OKÄNDA


Av Novellmästarna
Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711400, e-bok


Inte ens en rysk atombomb kan få Novellmästarna att sakta ner i denna högintensiva samling berättelser. Målet är okänt, men med gasen fastnålad i botten är det bara att hålla kurs och hänga med. Det blir en omväxlande resa där vi får träffa jimbugar och rönnkvinnor, Ystads egen kommissarie Vafander och ett antal mer eller mindre mordiska figurer. Dessutom gör Norrland upp med sörlänningarna en gång för alla - och tjugofemtusen kronor går ett minst sagt överraskande öde till mötes.
'Full fart mot det okända' är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

ARGA KATTER GER RIVET SKINN


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711349, e-bok

Har du någon gång hört talas om en puma som dragit till sjöss? Eller kanske en markatta som utövar medicin? Tekniskt sett så är förstås markattan en apa. Men namnet till trots handlar det faktiskt inte bara om katter i den här samlingen berättelser – även om Bosse Spinn i allra högsta grad stämmer in på det signalementet. Nej, här får läsaren bl.a. följa med på en topphemlig kupp i vintertid och träffa uråldriga varelser som rör sig mitt ibland oss. Dessutom ges en exklusiv inblick i en författares julafton – en helgdag som kanske inte riktigt blev som frugan hade tänkt sig...
'Arga katter ger rivet skinn' är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Pia Lindestrand, Niki Loong, Helena Sigander, Cecilia Wennerström och gästförfattaren Katarina Torfason.

ENSAM HEMMA

Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711363. E-bok

Ensamhet kan få oss att göra underliga saker – och likadant blir det om tillvaron slår över åt rakt motsatt håll. Ibland händer dessutom sådant som får en att undra om inte hjärnan har ballat ur fullständigt. I denna samling får vi bl.a. stifta bekantskap med ett medium, en drakflicka och en man som får en livsviktig varning. Som om det inte vore nog får vi även en inblick i hur framtidens nätdejting kan se ut. För visst är det väl dumt att nöja sig med utbudet på Tellus, när det ändå finns en hel galax ...
'Ensam hemma' är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Pia Lindestrand, Niki Loong, Helena Sigander och Cecilia Wennerström.

MELLAN TID OCH RUM – HIMMEL OCH HAV

Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711387

Det är inte som det ser ut! Nej, av någon anledning är det mycket här i världen som inte alls är som det verkar vara. Ibland kan till och med själva tiden hamna på sned – fråga bara mannen på balkongen. Två älskande låter sanningen trilla mellan stolarna under sin årliga resa till Finland. Men vad ska de göra om de blir påkomna? För den som hänger med till slutet berättas det också hur man får en rönnkvinnas honung. Det var nämligen en shaz, en rävman och en jimbug ...
Mellan tid och rum - himmel och hav är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

MÖTEN I VERKLIGHET OCH DIKT


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711325


Allt som händer här i världen är resultatet av olika möten, och varje person är formad av sin egen unika kombination. I denna antologi delar nio författare med sig av möten som gjort avtryck och inspirerat dem - i livet såväl som i författarskapet. Vi får bl.a. lära oss hur det kan gå till när en karaktär föds fram, samt uppleva hur ett till synes oviktigt möte på bokmässan kan leda till något livsomvälvande. I flera fall dyker även Novellmästarna själva upp i varandras texter, som en del i de kugghjul som för livshistorien framåt.
Möten i verklighet och dikt är en samling essäer och artiklar som sammanställts av Novellmästarna. Samlingen innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Pia Lindestrand, Niki Loong, Helena Sigander och Cecilia Wennerström.

O, SIGNADE TID

Av Novellmästarna - Saga Egmont (Wela förlag) e-bok 2020 - ISBN 9789187711152

Tidigare utgiven vid Novellmästarnas 10 årsjubileum 2014 – Del 10 av 10.
Tio noveller av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Olov Svedelid, Ulla Trenter
Av årets alla högtider är kanske julen den mest spektakulära. Den kommer också sist och avslutar de tio månader av ond bråd död och annat elände som under året skildrats av nuvarande och tidigare medlemmar av Novellmästarna.
Här bjuds tio ruskigheter och som bonus ett extra paket som berättar om Novellmästarnas tio år på parnassen. Det är inte inslaget så ni får själva göra ett litet rött paket med vita snören.

SANNINGEN ... FINNS DÄRUTE


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711486


Jakten på sanningen kan vara en lång och krokig historia. Men någonstans finns den - ute i rymden eller närmre ekvatorn. I denna samling från Novellmästarna är det just sanningen som står i centrum. Det kan handla om ett julfirande på månen eller ett mordvittne som förträngt det allra viktigaste. Vi får även träffa på övernaturliga väsen, ta del av en intim pratstund och uppleva ett spännande familjedrama med en oväntad twist. Som grädde på moset når vi förstås i slutändan vårt huvudmål: den eftertraktade Sanningen.
Sanningen... finns därute är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Durling, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Ritta Jacobsson, Niki Loong, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

NORR OM DET NORMALA


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711417


I varje samhälle på vår jord finns det en mörk sida - sidan som ingen vill kännas vid. Det ser nämligen bättre ut om den stannar i det fördolda. Där, i skuggorna, gömmer sig lustar, våld och ensamhet. I denna samling får läsaren uppleva mörkret genom Uppsalapolisens mordutredare när de kallas ut på uppdrag. Hen får också känna hjälplösheten hos den gamla damen som ligger ensam på vinden, och mystiken som tätnar kring deckarförfattaren när hon bryter ihop över ett oväntat brev. Detta, och mycket mer, avhandlas i femton berättelser som kännetecknas av mänsklighet, stor spänning och skickligt författarskap.
Norr om det normala är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Tomas Arvidsson, Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Pia Lindestrand, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter, Cecilia Wennerström, Henrik Johansson, Terese Säljö och Liv Vistisen-Rörby.

SISTA RESAN OCH ANDRA SLUTSTATIONER


Av Novellmästarna - Saga Egmont/Lindhardt og Ringhof - ISBN 8726711524, 9788726711523, e-bok 125 sid


Svek, svartsjuka och fisknät. Hur kan det hänga ihop? Den som är nyfiken får helt enkelt läsa vidare – svaret kommer nämligen i en av de spännande berättelser som ryms i denna utgåva från Novellmästarna. Men det stannar givetvis inte där! Nej, läsaren får även stifta bekantskap med en matematiker som pratar om hexaflexagoner, och en och annan karaktär som går ett tragiskt öde till mötes. Dessutom berättar en tornsvala om dagen då han i allra största hemlighet blev hjälte under andra världskriget. Och vid sin sida hade han en smått oväntad hjälpreda...
Sista resan och andra slutstationer är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell Genberg, Niki Loong, Helena Sigander och Cecilia Wennerström. År 2004 förenades ett urval av Sveriges främsta författare för att främja novellskrivandets konst. De ursprungliga medlemmarna var då Olov Svedelid, Kjell E. Genberg, Bertil Falk och Ulf Durling, men flertalet nya medlemmar och hedersmedlemmar har bidragit till novellskrivandet genom åren
.

SKOTTDAGEN OCH ANDRA RUSKIGHETER


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711530


Ibland gör skottdagen skäl för sitt namn. När den iskalla hämnden hinner ifatt och pistolen dras fram – ja, då är det verkligen skottdagen. Men hur hamnade vi här? Kanske finns det ett mörker inom varje människa som bara väntar på att få komma ut – mörker som bara en del av oss väljer att släppa lös. Ett däck exploderar så lätt, när ett äktenskap ändå är på upphällningen. Och lika bra är det väl att ta för sig, när livet plötsligt går så snabbt att världen inte hinner med ... eller vad säger du?
Skottdagen och andra ruskigheter är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell Genberg, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

STICKSPÅR


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711448 -

Slumpen eller ödet -- ödet eller slumpen? Vad man än väljer att tro på så kan man i alla fall vara säker på en enda sak: ingen vet egentligen vad som väntar runt nästa hörn. Framtiden är helt enkelt ett osäkert kort! Några som fått erfara detta är karaktärerna i denna samling från novellernas mästare. Här dyker en hämndlysten främling upp med onda avsikter, ett villaområde får besök av en älg och agenten Ture Storm löser nya problem. På annat håll får en översvämning oanade konsekvenser – och tvingar huvudpersonen att fly för sitt liv.
Stickspår är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong och Helena Sigander.

VINNAREN TAR ALLT


Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 978872671147


Idrotten för oss samman! Visst har det alltid låtit så? Man ska vara en god kamrat och heja på, vare sig man är med i laget eller står bredvid. Bra för hälsan ska det också vara, med både utövandet och gemenskapen. Men kanske får man tänka om efter att ha läst om den stackars pojken som glömt sina fotbollsskor – eller om startskottet som inte alls var något startskott. När de inblandade beter sig allt annat än sportsligt är idrotten plötsligt inte så hälsosam längre ... vem hade väl kunnat ana det?
Vinnaren tar allt är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong och Helena Sigander.

ÖVERKÖRD


Av Novellmästarna * Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711516


Det finns många sätt att bli överkörd på - bokstavligt, bildligt, fysiskt och mentalt. Även när tankarna osökt går till den klassiska bilolyckan är alternativen många. Visst kan man bli tillplattad på det gamla vanliga viset, men när en olycka planeras in i minsta detalj är det lika bra att göra det med stil. Varför inte köra utför ett stup eller ner i en sjö? För den som klarat sig undan med livet i behåll, finns det obalanser som måste rätas upp. Två fel kan sällan bli ett rätt - men hämnden är lika ljuv, oavsett ...
Överkörd är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Helena Sigander och Cecilia Wennerström.

ÄLSKVÄRD
Av Novellmästarna - Saga Egmont 2020 - ISBN 9788726711301


Kärleken. Hur man än gör så tar den alltid slut - och slutet är lika med döden. Antingen dör kärleken, eller så dör människan, och ibland går de samma öde till mötes. I denna samling berättelser välkomnas läsaren in i passionens allra mörkaste vrår. Där förbjudna relationer måste straffas, äktenskapliga hinder röjas ur vägen och kylskåpen tömmas på senap. Går det egentligen att lita på någon alls, när den som står en närmast smider livshotande planer?
Älskvärd är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong och Helena Sigander.

 
  Aktuellt | Utgivning | Medlemmars utgivning | Ahrvids fantastiska diversekalender | Medlemmars hemsidor | Länkar | Bildarkiv | Hem