2017

Oskuld
Norr om det normala

 

Aktuellt

Utgivning

Ahrvids fantastiska diversekalender

Medlemmars hemsidor

Länkar

Bildarkiv

Hem

Tio noveller av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter, Cecilia Wennerström. Dessutom medverkar vinnarna av Fantastiknovelltävlingen 2016, Gustaf Grandinsson, Eva Häggmark, Joakim Broman.

När det allseende ögat sluts kan vad som helst hända. Då händer ruskiga saker i Riddarhusets skugga, på en julfest där inte alla medverkande är nöjda med tillvaron, bland poliser och deras klientel i Uppsala och i ett hyreshus på Södermalm i Stockholm. För att inte tala om i de högsta politiska kretsarna på andra sidan pölen.


E-bok 56000 ord
Utgiven november 2016
ISBN 978-91-87711-85-5 Wela förlag

utgivning 2014 2015 2016 2017 2018 2019

En samling noveller författade av medlemmar i Novellmästarna och gästskribenter.

Tomas Arvidsson, Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk,
Kjell E. Genberg, Pia Lindestrand, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter,
Cecilia Wennerström, Henrik Johansson, Terese Säljö och Liv Vistisen-Rörby.

Som alltid speglar de noveller som publiceras i Novellmästarnas antologier de företeelser som finns i samhället - för att inte säga samhällen eftersom de genrer som presenteras i höstens samling inte bara finns här.
Hösten 2017 är en märkesårstid även i annat. Novellmästarna har lyckats knyta författaren Arvidsson till sig som gästskribent lagom till att hans berättelser om studierektor Bertilsson återkommer i SVT, till råga på allt i sex nyinspelade avsnitt. Gästar föreningen gör också de tre främsta i Fantastiktävlingen, som delsponsras av sällskapet.
Allt handlar inte om brott även om en novell handlar om stölden av en inkunabel. Jazz i Orminge är ett ämne liksom pensionärers skrämmande ensamhet i ett riskabelt område. Här förekommer tankemaskiner, urbana äventyr och polisbedrifter i Uppsala.
Kort sagt - något för alla!

Utgivningsdatum 2017-10-30 * Wela Förlag * ISBN 9789187711923
 
kontakt med novellmästarna | webmaster